Prøv Tasks Pro gratis i 30 dage. Intet betalingskort nødvendigt, ingen forpligtelser.

Tasks taler nu engelsk + meget mere

8. august 2009

I dag, lørdag den 8. august, er Tasks blevet opdateret med en pakke der dels gør systemet nemmere at bruge/forstå for brugere fra Norge og Sverige, og dels medfører nye muligheder for samarbejde med kunder udenfor Danmark.

Dansk og engelsk brugergrænseflade

For det første er systemet blevet oversat til engelsk, så man kan vælge enten dansk eller engelsk i brugergrænsefladen. Valg af sprog gælder per bruger, og sættes op i den enkeltes brugerprofil. Dvs. man kan frit blande sprogene på tværs af brugere på samme konto. Den engelske oversættelse betyder også at datoer, tidsangivelser og decimaler præsenteres i engelsk format hvis man har valgt engelsk.

Valg af sprog er også bygget ind i brugermodulet, sådan at man som superbruger kan vælge brugerens sprog forud for oprettelsen. Hvis man vælger engelsk, får brugeren også velkomstmailen på engelsk. Smart, ikke?

Ligeledes er valg af sprog bygget ind i kundeadgangen. Dvs. når man vælger at give en kunde adgang til at logge ind, kan man også her angive hvilket sprog han skal præsenteres for. Nøjagtig samme princip som oprettelse af en bruger.

Når man er logget ind, kan man – uanset brugertype – selvfølgelig altid ændre sproget ved at redigere sin profil.

Ændringer til kunder

På kunder kan man nu angive land – altså det land hvor kunden er bosat. Hvis kunden er bosat i et EU-land, er der endvidere automatisk opslag og validering af kundens CVR-nr (hvis man har angivet det). Dette foregår ved at systemet laver et opslag i det centrale EU-virksomhedsregister. Bemærk at opslaget alene tjekker hvorvidt CVR-nummeret er gyldigt – det er stadig ens eget ansvar at kontrollere at nummeret rent faktisk tilhører kunden.

Hvis kunden er fra Sverige eller Norge, er der nu også automatisk postnummer/by-opslag, ligesom der altid har været for danske kunder.

Ændringer til konto/stamdata

Ligesom ved kunder, kan man angive land for “sig selv” også (altså hvor man selv kommer fra). I første omgang understøtter vi dog kun Danmark, Norge og Sverige. Her gælder samme udvidelse med CVR-validering samt postnummer-opslag i øvrigt også.

Derudover er der tilføjet et felt til angivelse af den valuta ens virksomhed arbejder i. Indtil videre er det muligt at vælge DKK, SEK, NOK, EUR, USD og GBP, men flere kan blive føjet til hvis behovet melder sig. Valg af valuta vil være synligt i de fakturaer man genererer, som jo ellers hidtil altid har været i DKK.

Ændringer til fakturaer

Hidtil har der været pålagt 25% dansk moms på alle fakturaer. Fremover kan man selv angive en momsprocent når man redigerer en faktura. Standardværdien vil fortsat være 25% for alle nuværende samt nyoprettede fakturaer, men man kan altså ændre dette ved at redigere fakturaen. Det vil også sige at hvis man har behov for at lave en faktura uden moms, kan man blot indtaste 0 – så bliver der ikke lagt moms på fakturaen.

Værd at bemærke..

Da denne opdatering blev lagt på, var vi nødt til at lave en generalisering af alle eksisterende kunder, brugere og stamdata:

  • Alle kunder er sat til at være fra Danmark.
  • Alle brugere er sat til at bruge Dansk som sprog i brugergrænsefladen.
  • Alle konti er ligeledes sat til at være fra Danmark og bruge DKK som valuta.

Dette er reelt også tilfældet for langt de fleste, men du kan jo selv ændre dette på få minutter hvis du har behov for det.

Udover ovennævnte er der lavet nogle justeringer hist og pist – især under “Min konto” er købsprocessen blevet forfinet lidt.