Prøv Tasks Pro gratis i 30 dage. Intet betalingskort nødvendigt, ingen forpligtelser.

Tasks får et API til udviklere

6. april 2010

Som annonceret forleden, er beslutningen om at udvikle et API til Tasks nu taget – og udviklingen er såmænd også allerede startet og godt i gang.

Hvis dette umiddelbart ikke siger dig noget, er det nok heller ikke relevant for dig – men dybest set handler det om at gøre det muligt for 3. parts udviklere at kunne udveksle data med Tasks, eksempelvis fra andre webtjenester, iPhone apps, desktop-applikationer eller andre former for integrationer.

APIet implementeres som “vanilla” XML, dvs. helt basal XML uden nogle dikkedarer og komplicerede skemaer, og det eksponeres via HTTP kald der følger REST-princippet. Alle nødvendige informationer og eksempler vil blive tilgængelige på en særlig side for udviklere.

API-adgang vil være tilgængeligt for alle, uanset abonnementtype. Tanken er at man skal kunne hente, oprette, opdatere og slette kunder, projekter, opgaver, kommentarer, timeregistreringer og ydelsestyper. Det er endnu uvidst i hvor stort omfang fakturarer og brugere vil blive eksponeret.

De brugere der tidligere har forespurgt API-adgang, vil blive kontaktet direkte og blive tilbudt at få “early access” og blive testere af APIet. Har du også interesse heri, kan du bare skrive til os. Testere vil få adgang i løbet af denne måned (april), og hvis alt går vel vil der nok blive åbnet op for alle i løbet af maj.

Der er ingen tvivl om at dette er et kæmpe skridt fremad, og det har også været et stort ønske i lang tid fra både jer og os. Endnu et godt eksempel på at når brugerne taler, så lytter vi :-)