Prøv Tasks Pro gratis i 30 dage. Intet betalingskort nødvendigt, ingen forpligtelser.

Systemopdatering, 4. juli

4. juli 2009

Så er det igen tid til en opdatering af Tasks, og uden at overdrive er der denne gang tale om et par rigtigt interessante nye features – bl.a. har faktureringen fået et gevaldigt løft efter at have været forsømt i de sidste par opdateringer.

Vedhæftning af filer til opgavekommentarer

Ved sidste større opdatering, omtalte vi muligheden for at vedhæfte filer til opgavekommentarer, og det er nu en realitet. Alle brugere kan nu vedhæfte en fil når de laver en kommentar til en opgave, og det foregår ganske enkelt ved at klikke på linket lige under tekstfeltet til selve kommentaren:

upload_kommentar

Derved åbnes et nyt felt hvor man kan vælge en fil. Der er en maxstørrelse per fil på 1 mb, og på selve ens konto er der en max upload-kvote på 20 mb.

Når der er vedhæftet en fil til en kommentar, vil det fremgå i bunden af kommentaren:

upload_kommentar_2

Sender man notifikation om kommentaren via email, vil det også fremgå i mailen at der er vedhæftet en fil til kommentaren. Filen er dog ikke vedhæftet selve mailen.

Tilpas fakturalinier

Når man opretter en faktura kan man nu ændre ordlyden af hver fakturalinie. Efter hver linie er der et link der hedder “Tilpas” – ved klik herpå åbnes et tekstfelt:

tilpas_fakturalinie

Her kan man så “overstyre” den normale tekst. Den tekst man indtaster, erstatter den autogenererede tekst, både ved visning af fakturaen i Tasks, samt ved generering af PDF. På denne måde kan man altså – overfor kunden – skjule både timeforbrug samt timepris, hvis man ønsker det.

Fastpris-fakturaer

Vi har gemt det bedste til sidst. Faktureringen i Tasks har altid fungeret udelukkende på baggrund af opgaver og den tid man registrerer herpå, hvilket er hensigtsmæssigt når man bare vil fakturere den tid man har brugt. Men hvis man ønsker at oprette en faktura med en anden pris, er det lidt omstændigt. Det kan eksempelvis være tilfældet hvis man har afgivet et tilbud med en fast pris, men man har brugt mere (eller mindre) tid end tilbuddet lød på.

Det er nu blevet meget nemmere. Når man opretter en faktura, kan man nu vælge mellem “Normal” og “Fastpris” faktura. Normal fungerer som faktureringen altid har fungeret, mens den nye Fastpris er meget mere fleksibel. Med en Fastpris faktura får man selv lov til at oprette fakturalinier med tekst og beløb, som det ses her:

fastpris_faktura

Når fakturalinierne er indtastet, kan man efterfølgende tilknytte opgaver til fakturaen. Opgaverne vises ikke i fakturaen, men der skabes et tilhørsforhold, således at dét timeforbrug der har status som ufaktureret, ændrer status til faktureret. Man behøver dog ikke tilknytte opgaver, så man kan altså også oprette en faktura der intet har at gøre med de opgaver man har oprettet.

Næste gang..

For en gangs skyld er der ryddet rimeligt pænt op i to-do listen, så i skrivende stund er det ikke til at vide hvad næste opdatering byder på. Har du idéer og behov, så tøv ikke med at kontakte os eller lav en kommentar her på bloggen.

Fortsat god sommer :-)