Prøv Tasks Pro gratis i 30 dage. Intet betalingskort nødvendigt, ingen forpligtelser.

Sådan håndterer vi fejl

9. april 2010

Som al anden software er Tasks ikke fejlfrit, og bliver det sandsynligvis heller aldrig helt. Derfor er det vigtigt at have en sund politik om hvordan fejl håndteres og efterfølgende rettes. Den kan du læse her.

Det er vigtigt at skelne mellem uhensigtsmæssigheder og deciderede programfejl. Uhensigtsmæssigheder er når noget måske ikke helt fungerer som man (selv) kunne ønske, men som ellers ikke påvirker brugen af systemet (der kommer ingen fejlmeddelelser). Nogle mennesker vil betegne disse som fejl, men det er det nu ikke :-). Deciderede programfejl derimod, er når systemet simpelthen ikke kan udføre en given handling, og man efterfølgende præsenteres for en fejlmeddelelse.

Når der opstår en programfejl i Tasks, bliver den altid logget, og der er ingen undtagelser. Loggen bliver tjekket adskillige gange om dagen (på hverdage, i weekender mere sporadisk), så når der opstår en fejl, går der som regel kun få timer (og oftest ikke engang en time) før den er undersøgt og udbedret. I nogle tilfælde kan rettelsen lægges på systemet med det samme, men andre gange er vi nødt til at vente til efter “lukketid” for at genere brugerne mindst muligt.

Hvis fejlen derimod viser sig at være sporadisk, dvs. uden fast mønster og svær at genskabe, kan den godt få lov at “leve” gennem længere tid. Den slags fejl er de sværeste at have med at gøre, for hvis man ikke selv kan fremprovokere fejlen, er det praktisk taget umuligt at rette den. Dem har vi heldigvis kun yderst få af, men det gør dem ikke mindre irriterende..

Hver gang en fejl rettes, noteres det omgående i ændringshistorikken. Hvis vi vurderer at fejlen har generet en given bruger tilstrækkeligt meget, kontakter vi også vedkommende direkte og fortæller at fejlen nu er rettet – det er jo ikke alle der holder øje med ændringshistorikken. Er der tale om en fejl som direkte skyldes decideret sløseri fra vores side, sender vi også en rabatkode med der giver rabat på næste køb – som et plaster på såret. Det er dog kun sket én gang til dato, og det sker forhåbentlig ikke igen.

Hvorfor denne åbenhed? Fordi vi synes det er yderst relevant, såmænd. Når man er aftager af en service, vil man jo gerne have en vis sikkerhed for at man ikke er på herrens mark hvis noget går galt – man kan kalde det en slags garanti. Vores fejlretningspolitik udgør en væsentlig del af denne sikkerhed, og nu hvor den er belyst i fuld offentlighed, bør ingen være i tvivl om at vi tager vores ansvar for et driftssikkert produkt meget alvorligt.